Machines

Your chocolate factory in a box

U WIL GRAAG UW EIGEN CHOCOLADE ATELIER STARTEN?


ONTDEK ‘YOUR CHOCOLATE FACTORY IN A BOX’Voor ondernemers die op zoek zijn naar een totaaloplossing, ontwikkelde Chocolate World een kant-en-klaar concept: ‘YOUR CHOCOLATE FACTORY IN A BOX’.

Vanuit onze jarenlange ervaring vertaalden we verschillende industriële toepassingen naar eenvoudige en flexibele oplossingen voor de ambachtelijke chocolatier.

Dit unieke concept omvat alles wat u nodig heeft om uw eigen productie op te starten: materiaal, machines, recepten en zélfs, op aanvraag, de ondersteuning van een chef chocolatier.


‘YOUR CHOCOLATE FACTORY IN A BOX’ is opgebouwd op basis van de voornaamste productassortimenten die we terugvinden in de hedendaagse chocolaterie.

Het kloppend hart van het concept wordt gevormd door Chocolate World’s automatische tempereertoestel CW40, in combinatie met een koelwerkbank, een warmkast , een professioneel doseertoestel en een met zorg samengesteld assortiment klein gereedschap.


Het “productieconcept”, met de focus op gemouleerde pralines, bevat behalve de basistoestellen en gereedschappen een assortiment van 200 “Chocolate World” polycarbonaat vormen naar keuze.

2 Ervaren werkkrachten produceren met dit basispakket tot maar liefst 150 kg pralines per dag.


Naast vormpralines, kunt u heel eenvoudig uw productassortiment uitbreiden. Denk bijvoorbeeld aan met chocolade overtrokken, ofwel geënrobeerde pralines. Het “enrobeerconcept” bevat een compacte 200 mm overtreklijn, compatibel met het CW40 automatische tempereertoestel. Daarbovenop ontvangt u een handig snijapparaat en alle basistoebehoren voor de productie van overtrokken pralines. Enroberen wordt zo kinderspel!


Met het “truffel concept” maakt u in een handomdraai typisch Belgische chocolade truffels. Deze uitbreiding omvat een 200 mm truffel grille en een truffel molen, eenvoudig te monteren op het CW40 automatische tempereertoestel. Verder bieden we ook een automatische schaafselmachine, en voor de doseermachine uit het basisconcept, de nodige opzetstukken om ook truffelkogels te kunnen vullen.


Nog een aanrader is het “drageer concept”. Met dit professionele drageertoestel omhult u snel en eenvoudig ronde en geroosterde producten met een blinkend laagje chocolade. Denk bijvoorbeeld aan pindanoten, gedroogd fruit of geroosterde hazelnoten. Deze lekkernijen mogen vast niet ontbreken in uw assortiment!


M1800S1

Kunt u de vraag van uw klanten niet meer bijhouden en wilt u uw capaciteit uitbreiden?

Ons “semi-industriële concept” is de ideale oplossing! De compacte en zeer efficiënte minimouleerlijn helpt u uw werk te automatiseren en uw productiecapaciteit gevoelig op te drijven. De minimouleerlijn vult, trilt en schraapt vormen volautomatisch en is geschikt voor het maken van zowel volle tabletten als het mouleren van vormen voor gevulde pralines.


Meer weten?

Lees alles over de verschillende toepassingen in onze brochure, of kom langs in onze showroom in Antwerpen voor een vrijblijvend bezoek aan ‘YOUR CHOCOLATE FACTORY IN A BOX’.