Vormen

Exclusieve vormen

Exclusieve vormen

Ontdek onze oplossingen voor maatwerk en verras elke chocoladeliefhebber met uw exclusief design!


Chocolate World is al meer dan 30 jaar dé marktleider in het vervaardigen van kwaliteitsvolle polycarbonaat vormen voor zowel artisanale als industriële toepassingen.

Vandaag beschikken we over het grootste assortiment ter wereld, met een steeds groeiende collectie van maar liefst 1500 verschillende modellen.

U kan vertrouwen op de knowhow en het vakmanschap van Chocolate World bij het creëren van uw unieke chocoladevorm.Een eerste schets

We begeleiden u stap voor stap doorheen het volledige proces, van uw eerste schets tot en met het aanleveren van uw exclusieve, hoogwaardige Chocolate World-vorm.

Bij de start van het project maken we samen een aantal afspraken omtrent de te verwachten levertermijn en bekijken we enkele praktische zaken:

Is het model geschikt om te verwerken in chocolade? Is het vlot ontvormbaar? Volstaan de afmetingen om het gewenste gewicht te behalen?


3D tekening

Vervolgens gaan onze tekenaars aan het werk en bezorgen we u een digitale 3D-tekening van het model, samen met een gedetailleerde lay-out van uw vorm.

Aan de hand van deze tekeningen kunnen we samen met u nagaan of het design en de proporties volledig naar wens zijn.

U had het model graag wat groter gezien? Geen probleem: de modeltekening kan u tot twee keer kosteloos laten aanpassen!


Van zodra de tekeningen volledig naar wens zijn, maken we een proefmodel.

Dit model, dat we u aanleveren in kunststof of silicone, bevat een enkele caviteit en laat u toe het design in chocolade te gieten, zodat u het gewicht, de details en de afwerking kan controleren.

Ook in deze fase van het project kan u probleemloos eventuele aanpassingen laten uitvoeren, eenmalig zelfs zonder bijkomende kosten.


De matrijs

Eens u volledig tevreden bent met het voorgestelde model, gaan onze matrijzenmakers aan het werk.

Met uiterste precisie en vakmanschap creëren zij een matrijs, die we vervolgens gebruiken voor de eigenlijke productie van uw vormen.

Alle exclusieve matrijzen worden bij Chocolate World gestockeerd onder ideale omstandigheden.


Eens de matrijs volledig is afgewerkt, maken we onmiddellijk twee polycarbonaat proefvormen.

Een van deze proefvormen sturen we naar u op zodat u deze kan testen, de andere vorm wordt getest bij Chocolate World. Samen beoordelen we het eindresultaat.


Serieproductie

Zijn we allebei tevreden over het eindresultaat? Dan gaan we meteen over tot de productie van de volledige reeks vormen.

Bij Chocolate World gebruiken we daarvoor enkel nieuw, volledig transparant en 100% zuiver polycarbonaat. Alle vormen worden bovendien voorzien van een uniek referentienummer en een onuitwisbare barcode voor traceerbaarheid.

De minimumafname bedraagt 50 vormen.


Na een laatste kwaliteitscontrole zijn uw vormen klaar om verstuurd te worden naar hun eindbestemming, waar dan ook ter wereld.


Laat uw creativiteit de vrije loop... Neem vandaag nog contact op met ons om uw idee om te zetten in een exclusieve vorm van Chocolate World, uniek in zijn soort!